Feminin og maskulin energi - yin & yang

Feminin og maskulin energi - yin & yang

Vi er alle sammen født med både feminin og maskulin energi i os, ligegyldigt om du er født biologisk pige eller dreng, eller om du er til kvinder eller mænd eller er midt i mellem eller slet ikke definerer dig ud fra et bestemt køn.

Men vi lever i en tid, hvor det feminine er forsømt i både mænd og kvinder, hvilket har store konsekvenser for os selv, vores parforhold og jordkloden.

I kulturer, der fokuserer på produktion, vækst og kontinuerlig handling, er det feminine blevet devalueret og set som en fjende.

Det feminine bliver set på som passiv, overgivende, blød, sentimental, emotionel og overgivende, hvilke er kvaliteter, der i den grad ikke fremskyndes i vores moderne samfund, hvor effektivitet, mestring og vækst er nøgleord.

Når vores værdi som menneske hele tiden bliver målt på, hvor meget vi kan producere, undertrykker vi ubevidst de dele af os, der er naturligt cykliske og feminine.

Mange forbliver i et maskulint mod, selvom kroppen og sindet skriger efter ro og dyb stilhed.

Jeg har længe arbejdet med gudinde-energien, f.eks. i Maria Magdelene, Afrodite, Kali og Hekate, men her for nylig er jeg blevet draget til også at arbejde med en maskulin gud.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har forstået religion, fordi mange store religioner fokuserer på en maskulin gud.

Da jeg var 15 år gammel stødte dog jeg ind i information om Wicca og blev inspireret af naturtroen, magien, ritualerne og det store fokus på både guden og gudinden, det maskuline og det feminine, solen og månen, himlen og jorden.

I Wicca har både guden og gudinden lige værdi og begge er vigtige for balance, glæde og overflod i livet. Jeg forstod bare ikke rigtig, hvordan jeg skulle praktisere det.

Men jeg vil indvie dig i en hemmelighed...

Da jeg startede min seksuelle heling for 1,5 år siden, blev jeg dybt draget til at genetablere mit forhold til naturen, jorden, rødderne og det feminine. Jeg havde så svært ved at mærke mig selv på det tidspunkt, og trøsten og troen fik jeg ude blandt det vilde landskab.

Det var højsommer, og jeg fandt et hemmeligt sted nær buske og træer og en høj bakke, hvor jeg kunne være alene og bare være og føle kontakten til min livmoder og jorden. Jeg lå i det høje græs omringet af insekter, sommerfugle og fuglefløjt og masserede mine bryster, cirklede mine hofter og rørte sensuelt og seksuelt ved mig selv.

Mens jeg lå der nøgen forestillede jeg mig, hvordan jeg smeltede sammen med jorden og overgav mig til himlen og solens penetrerende stråler. Jeg mærkede solstrålernes varme mod min krop og den gode støtte af jorden under mig.

Jeg bad til Moderjord og Solguden.

Jeg var så ulykkelig og følte mig så dis-associeret fra min egen seksualitet og femininitet, at jeg havde brug for en eller anden slags guddommelig indgriben.

Jeg kiggede op i himlen og forestillede mig, hvordan jeg elskede med en maskulin gud. Hvordan jeg smeltede sammen med ham.

Med lukkede øjne, rørte jeg ved mig selv, mens jeg forestillede mig, hvordan solstrålerne fra denne guddommelige maskuline tilstedeværelse penetrerede min vagina og helede mig.

Jeg fik en orgasme i græsset.

Jeg følte mig så vild, fri og i forbindelse med naturen omkring mig og til himlen oven over mig og jorden under mig.

Og da jeg åbnede øjnene... Det første jeg så deroppe på himlen, var en sky, der i den grad lignede en mand med et stort hårdt lem. Og han kiggede ned på mig.

En dag eller to efter var der en kvinde i en sensuel kvinde-gruppe på facebook, der delte et billede, der viste en himmel-mand og en jord-kvinde dyrke sex.

Jeg kunne ikke lade være med at grine. Sikke en tilfældighed.

Men jeg så det som et tegn på trangen efter at lade det maskuline og det feminine smelte sammen i et erotisk, sensuelt møde.

Jeg taler ikke her kun om mødet mellem en mand og en kvinde i dyb intim sex… Det gør jeg selvfølgelig også.

Men det handler om at balancere feminin og maskulin energi – yin & yang – i sig selv.

Som det er i dag, lærer drenge fra en tidlig alder at tage afstand til det feminine, og det har konsekvenser for dem senere i livet.

Mænd har en evig længsel efter det feminine – længslen efter at smelte sammen med en kvinde, der er helt åben til at tage imod ham.

Det feminine er vores hjem, arnen, hvor vi lader op og nærer os selv med kærlighed, intimitet og omsorg.

Det feminine er iboende i enhver kvindes livmoder. Og i Moderjord.

Den er vores næring og omsorg.

Men mange kvinder er lukkede og har ikke kontakt til sit bækken og til den ild, der brænder inde i livmoderen. 

De fleste kvinder bærer rundt på meget dybe sår fra det maskuline. Vi har nok allesammen været igennem svigt, break-ups og hjertesorg på grund af en fyr. Det gør, at vi allerede har barrikaderne oppe, når vi skal møde en ny mand.

Men på et endnu dybere plan bærer alle kvinder egentlig rundt på sår, der stammer fra det, at mænd igennem århundrede har voldtaget, undertrykt og følt ejerskab over kvinder.

Det er sår, skyld, skam og svigt, vi som kvinder allerede er født med og kommer fra generationer af kvinder før os.

Disse dybe sår afholder kvinder fra at åbne sig fuldt op til en mand – blive blød og overgivende i vores feminine natur.

Vores afstandstagen og vrede over for det maskuline, og hvad det har gjort, afholder også kvinder fra at bruge sin egen maskuline energi til at træde ud i verden og udtrykke sine kreative projekter og få succes og rigdom med det.

Det er så vigtigt at både mænd og kvinder heler de sår, vi bærer rundt på om det feminine & det maskuline, for på den måde kan vi få bedre harmoni i os selv, i parforhold, i økonomi og på vores jordklode.

Når du heler det feminine og det maskuline, kommer du hjem til den person, som du er født til at være.

 

 

Erotisk kærlighed til dig, kære kvinde (og kære mand, hvis du også læser med)

/ Helle

 

Læs mere:

Sådan behandler du en KVINDE som en GUDINDE

Sådan behandler du en MAND som en KONGE

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.