POSTPARTUM DOULA PLEJE

BARSELSHJÆLP EFTER FØDSLEN

Kærlighed og omsorg i dine første 40 dage!

Når et barn fødes, fødes også en mor! At blive mor er en stor overgang i en kvindes liv, som er fyldt med så mange følelser og nye smukke oplevelser, og det er vigtigt at ære og helligholde.

Det er vigtigt at støtte kvinder, der lige er blevet mødre, da det er en virkelig vigtig overgang i en kvindes liv, som i dag sjældent æres og bliver taget hånd om.

For mange kvinder i dag kan barselstiden være meget overvældende og fyldt med ensomhed, og det bør den absolut ikke være.

Som postpartum doula hjælper jeg dig i de første 40 dage efter fødslen eller hjælper dig, der har født dit barn for nogle måneder siden.

De første 40 dage efter fødslen har moderen brug for at slappe af og hele og bearbejde fødslen og knytte bånd med sit nyfødte barn i trygge, rolige omgivelser. 

Her kommer jeg som postpartum doula (også kaldet efterfødselshjælper) ind i billedet, fordi jeg tilbyder hjælp til madlavning, rengøring og praktiske gøremål, og jeg tilbyder følelsesmæssig støtte og let massage af skuldre, mave, ryg og fødder. Jeg vil også vise dig forskellige teknikker såsom belly binding, baby svøbning, baby slynge o.l.

Hvis du er interesseret, så kan vi tage en snak om forventninger og behov og mærke, om der er kemi. Hvis du gerne vil have hjælp i de første 40 dage efter fødslen, så skal samtalen ligge under graviditet.

Det kommer til at foregå sådan, at jeg f.eks. hjælper dig de første 2 dage efter fødsel og derefter 1-2 gange om ugen i 2-8 timer. Men vi aftaler selvfølgelig sammen, hvor mange timer, du har brug for mig og hvornår, så dit postpartum forløb bliver designet ud fra dine unikke behov.

Det skal siges om mig, at jeg ikke selv har børn, men jeg brænder for at hjælpe kvinder i alle tidspunkter af kvindelivet, da det er min helt store passion!

Jeg glæder mig meget til at høre fra dig <3

Tjenester:

Varm nærende mad

Velduftende varm te

Let rengøring

Hjælp til praktiske gøremål

Emotionel støtte

Massage & fodbade

Rebozo massage

Belly binding & baby svøbning

Yoni steam & siddebad

Guidede meditationer

Baby & Moder velsignelse

Rituel vaskning

Closing the bones ritual

Som afslutning på din postpartum pleje kan jeg arrangere en rebozo lukningsceremoni, som vil være en smuk måde at gå fra de 40 postpartum helingsdage til livet & det nye liv som mor.

Pris efter aftale

TID TIL AMNING

Mens jeg sørger for det praktiske, kan du få tid, ro og fordybelse til at amme din lille ny

Amning er noget af det, som postpartum kvinder har de største bekymringer eller vanskeligheder med. Ofte er der ikke nok tid, ro og fordybelse til at kunne få amningen igang, hvilket kan resultere i frustration, smerter i brysterne, sår på brystvorterne og en sulten baby. Hvis man samtidig med vanskeligheder i amningen skal stresse over at lave mad, gøre rent og bare gå på toilet, bade og spise selv en gang imellem, så kan det blive helt uoverskueligt.

Det er derfor så befriende for en postpartum kvinde at få lov til bare at fokusere på sit nyfødte barn og give tid til amningen, mens jeg som postpartum doula sørger for at nusse om dig og lave det praktiske.

At amme er en vigtig del af barselstiden, fordi under amningen udskilles kærlighedshormonet oxytocin, der både styrker tilknytningsbåndet mellem mor og spædbarn, og samtidig er med til at hele, styrke og sammentrække livmoder.

Amning er derfor af meget gode grunde en vigtig del af barselstiden! Modermælk er den hvide flod af næring, kærlighed og omsorg, som får et lille nyt menneske til at vokse sig stort og stærkt. Det er fundamentet for hele barnets liv, både fysisk, emotionelt og socialt. Så det vil jeg ære som noget smukt, betydningsfuldt og helligt!

POSTPARTUM NÆRING

Du vil få en masse varm nærende mad, som vil hele, genopbygge og styrke din krop med ny energi, styrke og vitalitet

Det vil både være animalske og vegetariske retter, som er godt postpartum, både for dig og din baby.

Din postpartum menu vil f.eks. stå på:

Traditionel sabji de første 3 dage

Grøntsagsgryderetter og supper

Bone broth

Oksekødslasagne med okselever

Kyllingesuppe

Grød med ghee

Æggekage

Frisk frugt osv.

postpartum doula

POSTPARTUM FORKÆLELSE

Jeg elsker at forkæle med te og kage

Du kommer til at blive forkælet med amme-te og sunde kager og cookies bl.a. med gode ingredienser som booster amningen.

Din forkælelse i barselstiden er f.eks.:

Amme-cookies

Banankage

Groaning kage

Ammete med anis, fenikkelfrø og kommen

Yogi-te for nervesystemet

POSTPARTUM OMSORG

Under mine besøg vil jeg også give dig en masse fysisk omsorg i form af massage og fodbade

Fysisk berøring og let massage hjælper dig til at komme hjem i din krop efter fødslen og slappe af.

Jeg vil gøre det på tidspunkter, hvor baby enten sover eller bliver passet af anden forælder, så du kan få mig-tid for en lille stund.

Fordelene er:

Letmassage af ryg, mave, arme, hænder og fødder vil afspænde ømme muskler, øge glæde, afslapning, blodcirkulation og heling af krop og sind.

Fodbade med lavendel og epsom-salt giver dyb afslapning, varme, ro og balance i kroppen.

Det hele hjælper til, at din krop får meget mere ro og hvile til at hele efter fødslen både fysisk og psykisk.

POSTPARTUM YONI STEAM

Jeg tilbyder vaginal dampning, der hjælper dig til at hele og genfinde din kontakt til din vagina og kønsorganer efter fødslen

Urternes egenskaber optages gennem dampen ind i din vagina, direkte ind i blodbanerne. Du vil opleve øjeblikkelig heling, ro og afslapning til bækkenet.

Fordelene ved yoni steam er:

Renser bristninger og sår

Toner kønsorganerne efter fødsel

Hjælper med organprolaps og inkontinens oplevet efter en fødsel

Øger cirkulation til livmoderen

Renser ud efterfødselsblod i livmoderen

Beroliger og fjerner hæmorider

Regulerer og balancerer menstruationscyklus efter fødsel

Stimulerer nervesystemet i vaginaen, så store mængder af oxytocin frigøres i kroppen

Hjælper med at hele krop, sind og hjerte fra PTSD efter en traumatisk fødsel

Hvad en tidligere kvinde i mit postpartum forløb siger:

”Helle has been an amazing help to us in our first 40 days of postpartum since becoming parents to a beautiful daughter 28th of November 2020. Helle volunteered her time for 40 hours spread throughout the 40 days, some times for 2 days at a time and some times 1 day. She has cooked dinner, made meals to freeze down, brought healthy snacks, made me tea and other meals needed. She also provided relaxation and healing for me through foot baths, massage and acupressure, yoni steaming and guided relaxation. She also did vacuum cleaning and swaddled our daughter. The days Helle were here, it helped my husband to relax and get a breather from all the responsibilities. And most of all her help was valuable to me to receive support, help and nourishment during this time, so that my body could be supported in healing. Helle is also incredibly kind and caring and a curious person. She has done a great job adapting to our unique situation and needs, and we are so happy that we have gotten to know her.”

Elin, mor til Kiara

Om din Postpartum Doula:

Helle Lykkebo er certificeret postpartum doula igennem Postnatal Support Network af Satya Kaur. Hun stiftede Gudindetemplet i 2018 for at hjælpe kvinder til at generobre sin hellige forbindelse til sin kvindekrop, sensualitet og seksualitet. Hun er dybt passioneret for at hjælpe kvinder i alle tidspunkter og overgange af kvindelivet. Det gør hun igennem yonimapping terapi, gudinde yoga og online kurser i jade æg og gudindepraksis. Som postpartum doula vil hun skræddersy et postpartum forløb specielt til dig og dine behov. Hendes profil som postpartum doula er specielt fokuseret omkring optimal postpartum næring, massage, æteriske olier, hellige ritualer og livmoderheling.

Shopping kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0