Opdag din indre gudinde

af | apr 7, 2021 | Feminin Empowerment, Spiritualitet & Gudinder, Yoga | 0 Kommentarer

Her i Gudindetemplet er min mission at hjælpe kvinder til at opdage deres egen indre gudinde. Igennem Gudinde Yoga vil du fordybe din fysiske, mentale og spirituelle praksis med viden omkring forskellige gudinder og kvindelige arketyper.

Der er en grund til, at Gudinde Yoga er så populært blandt mine deltagere, fordi det sætter dig i kontakt med noget så urgammelt, universelt og vist, nemlig din indre gudinde. 

Påkald Gudinden

Når du som kvinde begynder at lytte indad i dig selv og anerkender, at du er en beholder for guddommelig feminin energi, så sker der noget magisk. Mange gange sker der det, at gudinde-energien vil gøre sin dramatiske entre ind i dit liv. Hun vil måske udbryde, ”Endelig lytter du til mig!”, og derfra kræve din fulde opmærksomhed. Det kan også være, at hun rejser sig langsomt som en solopgang og åbner dig op på ny til nye sider af dit kvindeliv, som du ikke havde troet fandtes, før gudinden kom ind i dit liv. 

I vores moderne hurtigt-rasende verden kan hun ofte sidde i baggrunden af vores bevidsthed i mange år, uden egentlig at komme rigtig til udtryk. Det kan være, at hun aldrig kommer frem fra skyggerne, hvis du ikke lærer om hendes eksistens, eller ikke tør at se på hende. Det er, fordi at vi kvinder og piger længe er blevet fortalt, at der er noget skamfuldt over hende, og at det kun er noget udefra os selv, der gør os værdigfulde, smukke, vise, storartede og guddommelige. At vi har brug for den der nye kjole, læbestift, hudcreme eller andet skønhedsprodukt for at være guddommelige. At vi har brug for det der kursus, den der uddannelse, anerkendelse, 12-tal eller en mand for at føle os specielle, magtfulde og storartede.

Men hvad jeg har oplevet på min egen rejse er, at al vores skønhed, visdom, storhed og magt kommer indefra os selv. Det starter indefra og flyder derfra ud til vores omgivelser. Gudinden er i alting, i naturen, jorden, havet, stjernerne, dyr og planter, og vi kan få kontakt med hende derigennem, men ultimativt er det allermest kraftfulde at kontakte hende inden i dig selv. For Gudinden er ikke afskåret fra dig, men lige derinde hvor det feminine udspringer fra, nemlig din egen kvindekrop.

Da jeg begyndte at lære om gudindens historier, ritualer og Hendes mange forskellige ansigter, begyndte der er falde noget på plads inden i mig, og jeg indså, at vi kvinder længe har været afkoblet fra vores indre urkraft og visdom.

Den evigt sexede frugtbare gudinde

På grund af en patriarkalsk kultur har det længe kun været den evigtunge smukke mø og den frugtbare moder, der har været ophøjet og forgudet. Det var da også disse arketyper jeg først gik til, da jeg selv begyndte at arbejde med gudinden, for mange gange er gudinden portrætteret som en ung, lækker, nøgen kvinde, og det er også Hende, som mange piger får fortalt, at det er sådan, at vi skal være.

Disse to kvindelige arketyper er også, hvad der giver livet stor glæde, kærlighed, skønhed, nydelse og liv (i form af f.eks. babyer). De er kilden til stor kreativitet, skønhed, glæde og nydelse!

Men for mange kvinder har vi et unaturligt og ubalanceret forhold til den evigt sexede ungpige arketype og til vores moderlige sider. Det giver sig udtryk i f.eks. at være overseksualiseret eller helt afkoblet sin seksualitet, eller være bange for intimitet, forblive alene, barnløs, mangle nydelse og kreativ lidenskab, overfokuseret på sin karriere og på vigtigheden i at være uafhængig og stærk.

Der er selvfølgelig kvinder, der vælger at være single og uden børn, og hellere vil bruge sin skaberenergi på andre dele af livet. Men nogen gange er det et resultat af uforløst sorg, svigt, sår og traumer, som blokerer os fra fuldt ud at være i kontakt med vores indre ungpige og specielt vores moderlige instinkt, som opmuntrer til intimitet, forbindelse og skabelse.

Den mørke side

De mørkere gudinder har længe ikke haft nogen plads, fordi samfundet ikke forstår dem, ser dem som frygtindgydende og derfor pådutter dem skam og skyld. Men uden dem kan vi ikke komme hjem til vores nydelse, glæde og kærlighed. Uden vildkvinden kan vi ikke finde nogen forløsning af vrede, sorg og frygt, når livet tager sine nedture. Uden den ældre vise kvinde har vi ikke noget fundament, noget sted for trøst, heling og vejledning, når vi mere har brug for stilhed og hvil frem for fejring og skabelse.

Når du begynder at arbejde med Gudinden, kan det være, at du får kontakt til en af de mørkere gudinder først, fordi hun har været holdt fanget i allerlængst tid og længes efter at komme til udtryk. For mig kom hun til udtryk som den hinduistiske gudinde Kali og senere hen som den ældre vise kone Cerridwen. De er meget direkte, voldsomme og siger tingene, som det er, men det gør de for at hjælpe dig, beskytte dig og guide dig til at udleve dit fulde potentiale og livsformål.

Så selvom det måske i starten kan være lidt voldsomt at arbejde med gudinde-energien, så er det absolut ikke farligt.

Gudindens storhed og magt

Gudinden er alting og ingenting, hun er lille og kæmpestor, hun er ebben og floden, hun er livet selv!! Hendes kræfter er uendelige og hendes former er foranderlige. Når du går igennem livet og igennem din cyklus, vil hun komme til udtryk på mange forskellige måder.

Under min menstruation kommer hun nogen gange til udtryk som præstinden Maria Magdalene eller som den ældre vise troldkvinde i alle sine mange former.

Ved den follikulære fase er det den keltiske ild-gudinde Bridgid/Sankt Bridgid eller den nordiske kærlighedsgudinde Freja.

Under ægløsning kan hun se ud som vandgudinden Thalassa eller Domnu eller som kærlighedsgudinden Afrodite.

Oftes under den luteale fase er hun en af de mere vilde mørkere gudinder som f.eks. Kali.

Du kan også gå igennem livsfaser i dit liv, hvor et aspekt af gudinden er mere fremtrædende, f.eks. hvis du starter familie eller er gravid, kan det være modergudinden Gaia eller Isis, der kommer igennem. Hvis du er igang med at starte egen virksomhed, kan det være Freja som krigerinde, der kommer igennem.

Et er sikkert at Gudinden hjælper dig til at hele al skam, skyld, uværdighed, grådighed, arrogance, vrede og adskillelse, som er blevet påduttet det feminine i mange århundrede og endda årtusinde – og hun hjælper dig til at komme tilbage til dit hele udtryk som kvinde med al dens glæde, nydelse, vildskab, kærlighed, heling, visdom og storhed. 

Søstersårene heles

Noget andet magisk sker, når vi omfavner vores indre gudinde – vi begynder at hele det Feminine: sårene fra vores formødre & søstersårene, som blev skabt på grund af konkurrence, frygt og svigt fra andre kvinder. Når vi anerkender vores egen indre gudinde, så ser vi også, at andre kvinder besidder den samme universelle urkraft. Vi begynder at stole på os selv og hinanden igen, heler og genetablerer vores søsterbånd og søsterskab, så i stedet for at konkurrere og sammenligne os selv med hinanden, vil vi fejre, støtte og hæve hinanden op i vores unikke storhed. 

Helle Lykkebo er yogalærer og stifter af Gudindetemplet og skaber af Gudinde Yoga Forløbet. Med Gudinde Yoga vil du lære 7 forskellige gudinder og kvindelige arketyper at kende over 7 uger. Igennem dette forløb vil du i et søsterskab være med til at genetablere din forbindelse til Gudinden og lade hende få en stemme i verden.

Læs mere og tilmeld dig Gudinde Yoga Forløbet, der starter den 14. april 2021 i Aarhus C.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

POPULÆRE VARER

glasdildo

Cervix stav

645 kr.

Bliv fri for spændinger og følelsesløshed i vaginaen med denne suværene glasdildo, der er nr. 1 til livmoderhals de-armouring og vagina massage.

cervix serpent stav

Cervix serpent stav

645 kr.

Modsat Cervix staven har denne stav ved næsten samme navn et rillede æggeformet hoved, som er perfekt til g-punkt stimulering og den anden ende til livmoderhals de-armouring og nydelse.

yoni stav

Rosakvarts G-Punkt Krystaldildo

424 kr.

Denne krystaldildo er lille nok til nybegyndere eller piger og kvinder, der oplever vaginimus. Med dens buede facon er den god til at stimulere og vække g-punktet.

jade æg

Nephrite Jade Æg

499 kr.

Dette er det traditionelle yoni æg fra den taoistiske praksis i Kina. Jade ægget hjælper til at bibeholde en sund, stærk, åben, afslappet vagina hele livet – med stor nydelse og mere tilfredsstillende orgasmer som resultat!

Du kunne også være interesseret i…

De seksuelle årstider

De seksuelle årstider

Alt blomstrer i naturen lige nu, og jeg er helt i ekstase over, hvor smukt det er. Kirsebærblomsterne er sprunget ud,...

læs mere
Shopping kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0